Lån til opstart af ny virksomhed – er der momsfradrag?

Opstarten af enhver virksomhed er tung. Det er svært at skabe overskud til en start. Det bliver ikke mindre besværligt, hvis du har optaget et lån til at finansiere startkapitalen. Der er mange, der låner penge, hvis de skal stifte en ny virksomhed, og de fleste har det tilfælles, at de har svært ved at skabe overskud til en start som følge af deres låneafdrag.

Derfor er der mange, der ønsker at undersøge, om det er muligt at få fradrag på deres afdrag og renter. Des mere, du kan trække fra, des større et overskud kan du skabe. Derfor er det også kun ganske naturligt, at der er mange, der har en vis interesse i, at finde ud af, hvad de kan trække fra – det handler nemlig om at udnytte sine fradrag bedst muligt.

 

Låneomkostninger er ikke fradragsberettigede

Det er ikke muligt at trække dine låneudgifter fra i din momsopgørelse. Det betyder, at de ikke er fradragsberettigede, og det er ikke just med til at gøre det nemmere for en virksomhed i opstartsfasen, hvis de har svært ved at skabe et overskud i forvejen. Derfor er der også mange, der vil mene, at det er en skam, at låneudgifterne ikke kan trækkes fra.

Det bør desuden understreges, at dette er noget, der gør sig gældende, hvad end du har lånt penge i banken eller du har fundet et lån fra den store forbrugslånsoversigt på Pengelån.nu. Der er ikke nogen forskel på de enkelte lån, hvis du ser på det med hensyn til fradrag. Den eneste forskel er, at det typisk er dyrere at optage et lån på nettet end i banken.

Endvidere, så er der ikke meget, der tyder på, at der fremadrettet vil være fradrag at hente på låneomkostninger – bankerne driver nemlig momsfritaget virksomhed, hvilket næppe bliver ændret.

 

Nystartede virksomheder skal udnytte deres fradrag

På trods af, at der ikke er nogle fradrag at hente på dine låneudgifter, så findes der fortsat andre udgifter, du kan trække. Når du er ved at starte en ny virksomhed, så er der også mange udgifter. Det afhænger meget af den givne type virksomhed, men det er de færreste forretninger, der kan starte uden investeringer – og flere af disse kan trækkes fra.

Som nystartet virksomhed er pengene typisk små, men der er mange investeringer, der skal finansieres. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at udnytte alle fradrag, du kan. Det er med til at skabe et bedre resultat, som du kan mærke på bundlinjen. Derfor er det vigtigt, du ikke tøver med at gøre brug af fradrag, når du driver virksomhed – og bliver ved!

Der er mange, der tror, at det kun kan betale sig at trække store posteringer fra. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er tilfældet. Du skal sørge for, at du får det hele med, men i dag er de fleste regnskabsprogrammer heldigvis så sofistikerede, at de kan klare det hele for dig, hvis blot du sørger for, at der er styr på bogføringen af dine posteringer.