Guide: Bliv klogere på, hvad SMS-lån er

Engang var SMS-lån noget, som man tog ved at sende en SMS og anmode om at få et lån. Sådan er det ikke længere. Et SMS-lån er blevet til meget mere, end at man sender en SMS for at bede om at få et lån og det nævnes i dag ifm. diverse små online lån. Der er rigtig mange der i dag benytter de mange muligheder for SMS lån. Men hvad er det præcis for en type lån, og hvad skal du være obs på inden du tager et sådant lån? Det ser vi nærmere på herunder i vores mini-guide om SMS lånet.

Lånet skal betales hurtigt tilbage

Når du tager et SMS-lån, skal det betales tilbage inden for kort tid. Det er for det meste sådan, at lånet skal betales tilbage inden for 12 måneder. Når de 12 måneder er gået, skal alle pengene være betalt tilbage. Man kan ikke låne særlig mange penge, når man tager et SMS-lån. Man kan for det meste låne mellem 500 og 10.000 kroner, men i mange tilfælde kan man ikke komme over 5000 kroner.

Der er nogle udbydere, som kun låner i en måned, hvor alle pengene skal være tilbagebetalt, inden måneden er gået. Det vil sige, at der er forskellige vilkår fra låneudbyder til låneudbyder, men grundlæggende er tommelfingerreglen, at beløbene er små, og tilbagebetalingsfristen er kort.

Forskellen på et SMS-lån og et kvik-lån

Der er mange, der tror, at SMS-lån og kviklån er det samme. Men det er det ikke helt. Den grundlæggende forskel er, at man kan låne mange flere penge, hvis man tager et kviklån. De fleste kviklånsudbydere gør det muligt at låne helt op til 400.000 kroner. Læg dertil også, at man med et kviklån kan betale tilbage over en længere periode, end når man tager et SMS-lån. Det, som Kviklån og SMS-lån blandt andet har til fælles, er, at man kan tage begge lån online over nettet. Der er mange mennesker, der forveksler de to lån med hinanden, men faktum er, at de ikke er så nært beslægtede, som man ellers går og tror.

Det bruges SMS-lånet til

Når det kommer til, hvad SMS-lånet bruges til, er det forbruget, der vinder. Det kan være alt fra tøj til skolebøger, fra TV til computere med meget mere. SMS-lånet er særligt fordelagtigt for dem, der står og mangler penge, men som ved, at de inden længe kommer i besiddelse af pengene. Et SMS-lån giver mulighed for, at man kan købe nogle af de ting, man gerne vil have fingrene i, uden at man låner en hel formue. Det er de færreste, der har problemer med at betale tilbage på SMS-lånet, hvorfor det er så populært blandt mange unge.

Lånepriserne varierer konstant

Der findes ikke nogen klar vinder i forhold til, hvilket lån der er bedst. Lånemarkedet er nemlig konstant i konkurrence, og det betyder, at man kæmper om kunderne. Det firma, der har de bedste lånetilbud i denne måned, kan være de, der har nogle af de værste i næste måned. Det er vilkårene, når man er på SMS-lånmarkedet. Det er altså en fordel for forbrugeren, at der er så mange, der tager SMS-lån. Det skaber konkurrence internt hos låneudbyderne, som giver forbrugeren de bedste muligheder.

SMS-lån minder om minilån

SMS-lån minder på mange punkter om minilån. Med minilån kan man dog låne op til 20.000 kroner. Med minilån er det også muligt at betale pengene tilbage over en lidt længere periode.