Find det perfekte lån til dine behov

Har du brug for at låne penge? Er du i tvivl om, hvilken type lån du skal vælge? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på forskellige typer lån og deres fordele og ulemper.

Kviklånet

Mangler du penge her og nu, er kviklånet vejen frem. Denne type lån kan du optage på blot et par dage, og det må altså siges at være den absolut hurtigste vej til penge. Det er en af de helt klare fordele ved denne type lån, som også går under navne som minilån, SMS-lån og hurtiglån.

Når du ønsker at optage et kviklån, skal du ganske enkelt ansøge om det online hos din udvalgte udbyder. Der er masser af forskellige at vælge imellem, så der er helt sikkert også et lån, der møder dine behov.

Når du har sendt din ansøgning afsted, bliver der foretaget en kreditvurdering af dig. Det gør låneudbyderen for at sikre sig, at du vil være i stand til at betale pengene tilbage. Vælger de at tilbyde dig et lån, får du tilsendt en låneaftale, som du skal underskrive med NemID. Det er altså helt nemt og ligetil.

Det større forbrugslån

Et kviklån er et forbrugslån, da pengene ikke er øremærket et bestemt formål. Kviklånet er dog som regel kun på få tusinde kroner, og har du brug for større summer end som så, er det derfor ikke denne løsning, du skal vælge.

Ønsker du at optage et lån, som ligesom kviklånet ikke skal gå til noget bestemt, kan du optage et større forbrugslån. De kan være på flere hundrede tusinde kroner, så uanset hvor mange penge du har brug for at låne, er der et forbrugslån for dig.

Et større forbrugslån er lidt sværere at få lov til at optage, end et kviklån er. Desuden tager det længere tid, hvilket giver god nok mening, størrelsen af lånet taget i betragtning. Et større forbrugslån kan eksempelvis bruges til større rejser eller til at dække den kontantbetaling, du skal smide ved et hus- eller lejlighedskøb.

Kassekreditten

Er du ikke fuldkommen sikker på, hvor mange penge du reelt set har brug for? Så lån penge ved at optage en kassekredit. En kassekredit er ikke som sådan et lån, men er derimod en pulje penge, du kan låne af. Det vil sige, at du får stillet et beløb til rådighed, som du har mulighed for at benytte, hvis det bliver nødvendigt.

Med en kassekredit betaler du kun renter for den del af beløbet, du faktisk bruger. Har du således fået for eksempel 30.000 i kassekredit, men bruger kun de 20.000 af dem, betaler du kun renter for denne del. Det vil sige, at du ikke kommer til at betale renter for penge, du faktisk ikke har brugt.

En kassekredit er ideel, hvis ikke det er til at sige, hvor meget du har brug for at låne. En sådan kan således eksempelvis give mening at optage, hvis du skal bygge om eller renovere og ikke er fuldkommen sikker på, hvor meget det kommer til at koste.