Derfor skal du investere dine penge i værdipapirer

Dette indhold er sponsoreret

Har du nogensinde hørt udtrykket “du bliver ikke rig af at gemme dine penge under hovedpuden”? Det udtryk er der faktisk en hvis sandhed i. For med mindre du er ejeren af en stor virksomhed, du kan sælge med profit eller trække udbytte udfra, så er der meget få mennesker i en lønmodtager position, der har mulighed for at oparbejde en større formue før de nærmer sig pensionsalderen. Derfor bliver du nød til at investere dine penge i materielle og immaterielle aktiver, der kan arbejde for dig og din formue, mens du selv tjener penge. Du kan spare mange penge i din privatøkonomi, hvis du f.eks. vælger at sammenlign forbrugslån, når du skal optage nye lån. I denne artikel kigger vi på, hvorfor det kan være en god idé at sætte sig ind handel med aktier, obligationer, kryptovaluta og andre investeringsaktiver, hvis man gerne vil have lidt ekstra på kontoen og opbygge en større formue. Læs med og bliv klogere på, hvordan du får dine penge til at arbejde for dig.

Aktier, obligationer eller Bitcoin? Hvad skal du købe?

Først og fremmest skal du ikke bare handle hovedløst og købe det din mavefornemmelse bestemmer sig for. Handel med værdipapirer er hårdt arbejde og kræver, at du ved hvad du laver. For det kan nemlig gå rigtig galt, hvis du bare handler i blinde og ikke laver de fornødne analyser og sætter dig ordentlig ind i dine investeringer. Derfor skal du sætte dig ned og tage kursus eller læse et par bøger om, hvordan du kommer i gang med aktiehandel og trading af aktiver. For hvis du kun gør det halvhjertet, risikerer du at dine investeringer går tabt. 

Der er altid en risiko, når du handler med værdipapierer

For der er nemlig altid en risiko, når du handler med aktier. Vi taler om kurser, der både går op og ned, så derfor er din aktie ikke det samme værd i dag, som den var i går og den er heller ikke det samme i morgen. Der er altid en risiko, når man handler med aktier og obligationer, og det betyder, at man skal risikosprede sine investeringer og ikke sætte alt på et bræt. Det er derfor så ultravigtigt, at man ved hvad man laver. Hvis man dog gør dette, så kan man virkelig tjene gode penge på sin aktiehandel og ved at komme i gang jo før jo bedre kan det kun blive en god forretning på lang sigt. 

Husk altid dette før du vælger at investere

Som nævnt i indledningen, så er det faktisk hårdt arbejde at sætte sig ind i, hvordan du skal bygge sin formue op, så den arbejder for dig. Dog har finanseksperten på Business Insider og CNBC, Tim Denning, der har arbejdet som trader i over 10+ år givet et bud og en tommelfingerregel på, hvordan man skal strikke sine formue sammen:

  • 5 % Guld
  • 5 % Digitale Valuta
  • 20 % Obligationer
  • 30 % Fast ejendom
  • 40 % Aktier

Sådan kan du altså få sine penge til at arbejde for dig, og risikosprede dine investeringer.