Gode råd til dig som iværksætter

Har du gået rundt i længere tid med en idé eller et koncept, du gerne vil sætte i verden? Hvis man sætter tid, kræfter og viljestyrke nok i det, er der ikke meget, der forhindrer en i at indfri sine største drømme! Som udvikler af et bestemt originalt, innovativt produkt, kan du være med til at ændre måden, hvorpå visse systemer har fungeret eller endda ændre eller redde liv. Måske er du den næste nytænkende og banebrydende iværksætter, der får lov til at gøre en forskel i samfundet?

Tænk ud af boksen

Har man fingeren på pulsen, hvad angår de allernyeste trends indenfor iværksættermarkedet, kan man hurtigt greje, hvilke produkter eller forretningsmulighed enten er for gennemtærskede eller fuldstændig manglende. Når du først har fundet dén passion, du vil forfølge, er du nødt til at sætte dig helt ind i, hvordan en forretning, marketing, målgrupper og konkurrencemarkedet fungerer, før du overhovedet begynder at planlægge din forretning. Hvis du drømmer om at arbejde for dig selv og være din egen chef, må du selv gøre noget ved det – uanset hvad, vil du lære af din oplevelse som iværksætter!

Sæt dig ind i fremtidens samfund

Hvordan vil dit produkt eller forretningsmulighed passe ind i fremtidens samfund? Det er måske et omfattende spørgsmål at stille, men måske mere relevant end som så for vores samfund, som det ser ud lige nu. Det kan være nyttigt at undersøge, hvordan du kan gøre dit produkt eller forretning mere klimavenligt og bæredygtigt, både for at møde dine kunders behov og efterspørgsler, men også for at være et forbillede for andre start-ups, der ønsker flere muligheder, som sparer miljøet og fremtidige generationer for besvær. For mere information om blandt andet samfærdsel, bæredygtig infrastruktur og klimavenlige byggeløsninger, besøg samferdselinfra.no.

Kør ikke surt i det

Som travl forretningsperson er det praktisk og mere belejligt at række ud efter pizzaen eller hamburgeren og prioritere arbejdet i stedet for løbeturen. Men det er ekstremt vigtigt – især i tider hvor man er stresset – at huske at spise sundt og motionere, selvom det kræver at man skal tilsidesætte nogle arbejdsopgaver. Proteinpulver er et af de bedste kosttilskud til dig, der både vil leve sundere og have mere energi til at træne – klik her hvis du gerne vil vide, hvor man kan købe billig protein.

Brug din sunde fornuft

Når du først har lavet al din research og kigget på muligheder for at få dit produkt eller forretning op at køre, er det derefter essentielt for dig og din virksomhed at have en fremtidsplan, nemlig en såkaldt 5-årsplan. Her kan du for eksempel udtænke hvor din virksomhed er om 5 år, hvor meget plads du har brug for og hvor mange ansatte, der skal til for at få det hele til at køre rundt uden at banken behøver at bekymre sig om ekstra lån og så videre. Du kan med fordel udtænke en ny 5-årsplan, hvor du sætter nye mål for virksomhed og hjælper dig med at måle din succes for dig som iværksætter.