Som nyopstartet virksomhed kan det være svært at finde hoved og hale i, hvordan du må bruge virksomhedens biler, samt hvornår du må trække momsen fra udgifterne. I dette indlæg har vi forsøgt at give dig et overblik over de væsentligste ting, du bør vide, hvis du er en nyopstartet virksomhed, som gør brug af biler i forbindelse med arbejdet.
Læs med, og find ud af, hvordan du kan trække momsen fra virksomhedens biludgifter.
Forskellen på gule plader og papegøjeplader
Hvis du har en firmabil i virksomheden, som har hvide plader, kan du aldrig trække momsen fra biludgifterne. Dette kræver nemlig, at bilen enten har gule plader eller papegøjeplader. Hvis du ønsker at trække momsen fra, skal du altså have en firmabil på enten gule plader eller papegøjeplader.
Hvis firmabilen har gule plader, kan du trække både registreringsafgift og moms fra. Bilen må dog kun udelukkende bruges til momspligtige og momsfrie formål i virksomheden og aldrig privat. Hvis den bruges privat, skal dette indberettes.
Anderledes forholder det sig ved en bil med papegøjeplader. Denne type må nemlig bruges til både momspligtige formål i virksomheden og til private formål.
Det eksakte fradrag og moms afhænger af, hvilken type nummerplade der er tale om. Derfor er det vigtigt, at du vælger de plader til din firmabil, som passer bedst til den måde, bilen bliver brugt på.
Ønsker du at læse mere om de forskellige nummerplader, og hvad deres betydning er, så kan du gøre det lige her.
Hvis du ønsker at bruge bilen privat
Det afgørende i forhold til momsafgifter på din firmabil er altså, hvorvidt du bruger bilen privat eller ej. Hvis ikke du betaler for at bruge bilen privat, men ønsker at gøre dette en gang imellem, så skal du købe et dagsbevis.
Dette giver dig nemlig lov til at anvende en bil med gule plader til privat brug. Du bør være opmærksom på, at du højst kan købe 20 dagsbeviser på et år pr. bil. Derudover skal du betale privatbenyttelsesafgift, når du bruger firmabilen privat.
Det er yderst vigtigt, at du overholder disse regler, da du ellers risikerer at få store bøder, som kan have alvorlige konsekvenser for din virksomhed. Sørg derfor altid for at have styr på reglerne, inden du bruger din firmabil privat.
Disse udgifter kan du trække fra
Der er forskellige udgifter, som kan trækkes fra, hvis du bruger et køretøj til momspligtige formål. Det nøjagtige fradrag varierer fra bil til bil og i forhold til bilens brug, som beskrevet ovenfor. De typiske udgifter, som kan trækkes fra er:
- Broafgift ved kørsel på både Storebælt- og Øresundsbroen
- Reparation og vedligeholdelse
- Parkeringsafgift
- Diesel og benzin.