Skatteregler og online investering

Det er altid en god ide at have styr på regler i forbindelse med beskatning, når det kommer til at tjene penge online. Det er ikke helt nemt at finde ud i, hvilke regler der gælder. Her kan du læse mere om, hvordan du får styr på skattereglerne for investering.

Grundreglen for beskatning af investering online er forholdsvis simpel. Du skal skatte af al gevinst du får, i forbindelse med investering. Men skattereglerne for online investering er komplekse, og varierer også lidt, for hvad du skal investere i. Der er også måder at undgå at skatte af gevinst på, fra for eksempel aktieinvestering, men det skal vi gå lidt nærmere ind på her.

Der er en bundgrænse du skal have styr på, når du skal skatte af for eksempel aktier. Det vil sige at du kun skatter en vis procent, op til et vist beløb. I 2020 betaler du 27% for de første 55.300 kr. du tjener på aktier. For den del af beløbet der er over bundgrænsen, betaler du så 42% procent i SKAT. Der gælder også tilsvarende skatteregler for investering i bitcoin.

Investeringsplatforme der automatisk indberetter til SKAT

Enkelte investeringsplatforme online, indberetter automatisk til SKAT. Det gør det hele meget nemmere, fordi du ikke selv skal holde styr på indberetningen. Populære handelsplatforme som Nordnet, indberetter automatisk til SKAT, men det er stadig en god ide at holde orden på afkast, for din egen del.

Spar penge på skat med aktiesparekonto

Hvis du gerne vil investere i aktier eller spare i aktier, kan du oprette det der kaldes en aktiesparekonto. Dette er en opsparingskonto for aktier, der er omfattet af nogle helt særlige skatteregler. Normalt skal man nemlig skatte når man realiserer gevinst, det vil sige sælger en aktie, også hvis man ønsker at reinvestere beløbet. Når man har en aktiesparekonto, kan man reinvestere uden at skulle skatte i mellem. Det ‘udsætter’ skatten, til du tager gevinsten ud af din aktiesparekonto, og beskatter den endelige gevinst.

Hvis du er interesseret i at begynde at investerer i aktier, kryptovaluta, forex, råvarer eller lignende, så er det en god ide at sætte sig godt ind i, hvordan skattereglerne for investering fungerer. På den måde undgår du at snyde dig selv, og hvis du vil opnå ekstra skattefordele ved investering i aktier, så er det en god ide at oprette en aktiesparekonto, så du slipper at skatte mellem reinvesteringer indenfor din konto.

Der er mange fordele ved at investere, der på langt nær opvejer at det kan være lidt kompliceret og besværligt i forbindelse med beskatning. Dette skal du ikke lade dig skræmme af. Det er også en god ide at overveje hvor stor risiko de investeringer du laver indebærer. Al investering indebærer en eller anden grad af risiko, og den skal du sætte dig ind i inden du investerer.

At investere er en nyttig færdighed, fordi du kan oparbejde dig en passiv indtægt, eller leve af, at lave aktive investeringer som Daytrader. Når du har styr på skattereglerne, er det frit frem for at investere.