Skal jeg betale moms af al indtægt?

Du kender det helt sikkert. Lønnen er trillet ind fra din arbejdsgiver, eller indbetalingen er endelig kommet fra din kunde. I et kort øjeblik tænker du, at du har hevet en lukrativ gevinst ind, men så kommer du i tanke om, at du skal aflevere momsen tilbage. Reglerne forholder sig som bekendt således, når det kommer til langt størstedelen af al indtægt. Dog er der nogle enkelte områder, hvor det hverken er nødvendigt at betale skat eller moms af din indtægt.

Reglerne for spil

Du har helt sikkert prøvet det før. Sammen med nogle venner tænkte du, at aftenen skulle krydres med et lille væddemål for at gøre Champions League-kampen eller EM-finalen en anelse mere interessant. Hvis du vandt, oplevede du sikkert også, at der ikke landede en indkrævning fra skat i din e-boks. Ligeledes udbetalte bettingudbyderen eller kioskmanden ikke mindre af din gevinst. 
Landet ligger nemlig sådan, at når det kommer til adskillige former for spil såsom odds, casinospil eller gambling i det hele taget, er det nemlig ikke påkrævet, at man afleverer en stor del af genvinsten tilbage til staten.

Overskueligt marked

Vi bliver alt for ofte bombarderet med forskellige tilbud, bonusser og forskellige spiltyper, men hvad er egentlig hvad? Heldigvis findes der hjemmesider såsom oddsapps.dk, der gør det nemt for folk at finde rundt i de mange overvældende muligheder. De samler nemlig alle relevante informationer for dig, når du skal vælge din udbyder, læse om forskellige tilbud og forstå de mange termer, der er i spilverdenen.

Personalisér dit spil

I dagens Danmark kan du spille på hvad som helst. Hvis du er fodboldfan, kan du vælge at spille på, hvilket hold der vinder kampen. Eller du kan også vælge et mere udfordrende væddemål, fx hvor mange mål dit hold scorer, eller hvor mange hjørnespark der kommer i kampen. Er du mere til e-sport, kan du naturligvis også spille på, hvilket hold der vinder og så videre. Når dronningen holder nytårstale en gang årligt, kan du sågar oddse på, hvilke ord hun bruger i talen. Når udbuddet af spil er så kolossalt, kan du nemt finde dit interesseområde, så du føler, at du har en fordel i forhold til spiludbyderen.

Gør begivenheden mere interessant

Selvom gevinsterne er skattefrie, så er det sjældent pengene, der bør være motivet for betting. Uanset om vi er inde at se en kamp på stadion, sidder sammen med vennerne på sportsbar eller nyder friheden en fredag aften hjemme på sofaen, så pifter det som regel stemningen op. Mange af os ved nemlig inderst inde, at ”huset oftest vinder”. Alligevel vælger vi i mange tilfælde at placere penge på et odds. Oftest er det spændingen, vi mennesker søger, når vi oddser. Det er usikkerheden, der får vores adrenalin op at køre, og det er i langt de fleste tilfælde hovedårsagen til, at vi vælger at spille. En god idé er dog altid, at man kun spiller for det beløb, man kan tåle at tabe. Man kan derfor konferere med sig selv på forhånd, så man sørger for, at spillet altid er sjovt.