Moms med omvendt betalingspligt

Der findes næsten uoverskueligt mange regler omkring moms. Hvis du har din egen virksomhed, er det særligt vigtigt, at du ikke er i tvivl om, hvordan du momsregistrerer og –indberetter. Laver du fejl, kan det nemlig komme til at koste dig i det lange løb. Denne lille guide er dedikeret til dig, der gerne vil have 100% styr på, hvad moms med omvendt betalingspligt er for en størrelse.

Hvad er moms med omvendt betalingspligt?

Omvendt betalingspligt er en særlig ordning, der karakteriseres ved, at det er køberen i stedet for sælgeren, der skal afregne momsen på et givent køb. Dette betyder, at fakturaen som udgangspunkt udstedes uden moms. Når køberen modtager fakturaen, skal køberen selv beregne og afregne momsbeløbet.

De gængse forhandlere

Det er rigtig vigtigt, at du er opmærksom på, om du køber med omvendt betalingspligt. Oftest vil de forhandlere, der benytter sig af ordningen, specialisere sig i produkter som for eksempel mobiltelefoner, tablets, computere og spillekonsoller. Der er dog også visse undtagelser. Rådfør altid salgskontrakten, hvis du er i tvivl om, hvilken aftale du har indgået. Du kan naturligvis også spørge din forhandler. 

På momsopgørelsen

Køber du noget med omvendt betalingspligt, vil dit køb fremgå under både indgående og udgående moms på din momsopgørelse. Dette kan godt virke en smule forvirrende til at starte med, men så snart du har vænnet til denne form for betalingsordning, tager den ikke mere af din tid end en almindelig én af slagsen.

Sørg for at udfylde korrekt både på faktura og under opgørelsen. Sørg for at du bruger en pålidelig PC og operativsystem, som fx Windows 10, hvor sikkerheden er i top.