Lad ikke moms skræmme en god fest væk

Efteråret betegnes oftest som en kold og fugtig tid, hvor sommervarmen lige giver de sidste topgrader, inden vinteren slår sig ned med den bidende kulde og de mørke eftermiddage. Derudover at sæsonen også nogle events som forbindes med udendørs aktivitet; her kan man for eksempel gribe fat i den amerikanske udklædnings fest Halloween, der langsomt har fået sin plads på den danske kalender som en form for uhyggelig anden fastelavn, men hvor man også vil kunne se husejere pynte lige så storslået op, som andre gør det med julelys.

Halloween er den gode afslutningsfest for havearrangementerne og giver derfor også en perfekt grund til at give den hele armen.

Stor temafest

Med temafester kommer altid en masse indkøb. Tingene skal helst spille sammen, og det fungerer bedst at købe det hele på en gang, sammenligne det hele inden bestilling og til sidst konkludere, at det hele spiller og tryk betal.

Begyndelsen på hele festen er sat i gang, for du har meget at overveje endnu i forhold til mad; du har måske set en måde, hvor du kan anrette forskellige former for kød på et bord, så det ligner en forbrændt zombie, og når nu det er sensommer med den sidste havefest, så vil du gerne tænde op i din elektriske grill bare en sidste gang.

Du har måske fundet en side på nettet, der sælger alt muligt slik, der ser ulækkert ud. Det kan være vingummi-orme, hugtænder, noget der ligner øjne… Du er med på det hele, og din bestilling bliver lang, for du har også fundet lidt hurtig udklædning til de uhyggelige udklædninger, som er kommet forbi efter lidt slik.

Fanget ved grænsen

Det er klart, at når man bestiller og forbereder sig, så kan det hurtigt komme op i en synlig prisklasse, og det er bestemt ikke, fordi det gør noget. Sagen er bare den, at hvis du ikke er typen, der kender momsreglerne særlig godt, så vil du ikke kunne forstå, hvordan du pludselig skal betale mere, end du havde regnet med, og dette kan endda føles som meget mere afhængig af, hvor meget du har købt ind for.

Momsreglerne er skruet meget simpelt sammen så i det øjeblik, du køber varer, der koster mere end 80 kroner, så vil du skulle betale moms. Mange dekorationer kommer hurtigt op omkring denne prisklasse, og det samme kan man sige om bøtter med slik og udklædning. Har du været en af de større big spenders og købt en vare, der koster 1150 kroner eller derefter, så vil du også skulle betale en toldafgift.

Disse irritationer er meget simple at komme igennem, men hvis man står i midten af et stresset forarbejde, så vil det ikke gøre tilværelsen bedre. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i simple regler for moms og told og være opmærksom på priserne udover, hvad der står på siden, da det let kan koste lige lidt mere.