Hvad er momsreglerne, når du køber mad på nettet?

Nethandel byder på mange fascinerende former for import og det er i dag meget usædvanligt at kende nogle, der aldrig har foretaget noget, der bare ligner nethandel, om det er tøj, sko, videospil, bøger eller andet. Sammen med bøger har man også fået en interesse for særlige tørvarer samt proteinprodukter, der kan bruges til vægttab eller muskeltræning, alt sammen der skal gennem tolden, der tjekker for, hvorvidt det hele overholder momsregler, afgifter m.m.

Betyder det så, at det vil være dig nemmest at undlade at handle på nettet eller holde sig indenfor et særligt område af verdenen, når du handler? Ikke nødvendigvis. Der er mange fordele ved at købe produkter fra udlandet, og der vil være situationer, hvor du vil være interesseret i et særligt produkt, som ganske enkelt ikke sælges i Danmark, og hvor der ikke er andre løsninger end at købe online.

Momsregler og priser

Man kan let i forbindelse med online handel møde historierne om folk, der får regninger, når de har handlet på nettet, og klart nok hvis du havner i situationer, hvor du starter en madblog, vil prøve at leve sundt eller måske vil leve med en form for billig madplan, så kan internettet både være et godt sted for dig at få inspiration og links, der vil sende dig videre til nogle produkter af forskellige arter.

Disse førnævnte regninger kan fremstå som skræmmehistorier for uerfarne købere og kunder, der vil føle sig snydt over, at dette finder sted. Her er reglerne meget simple, at køber du for over 80 kroner af udenlandske varer, så vil du blive pålagt at betale moms og kommer beløbet op over de 1150 kroner, så vil du også blive bedt om at betale told.

Dette er blot sådan, reglerne er, og modtager du sådan en regning, så vil du med lidt mild kendskab til told og moms vide, hvorfor du får den, og du kan derfor trygt handle på nettet med denne viden bag øret.

Nethandel er sikker handel

Det gode ved nethandel er, hvor meget sikkerhed og hvor mange data der ligger heri. Transaktioner og den generelle samling af skriftlig kommunikation giver dig en stor sikkerhed og din bank en mulighed for at hjælpe dig i tilfælde af at uheldet skulle være ude, og at du har fået fat i en af disse mere falske sælgere.

Her er det også vigtigt, at du har holdt dig informeret i forhold til den bestilte vare, har den korrekte mål, vægt m.m. eller kommer du til at være en af dem, som har bestilt et tæppe til dagligstuen, men som kun passer til datterens dukkehus. Du er i en større sikkerhed, men det vil stadig være op til dig at dække din ryg bedst muligt og sætte dig ind i disse ting, ligesom du bør sætte dig bare en smule ind i regler og love i forbindelse med afgifter, told og moms.