Har en fedtafgift positiv eller negativ effekt?

Fedtafgiften i Danmark er ikke trådt ind, men havde det haft en positiv eller negativ effekt? Og i så fald, hvad havde det så påvirket? Der er mange forskellige meninger om, hvorvidt det havde været en god eller skidt ting for danskerne, at fedtafgiften blev indført. Meningsforskellen er stor både i blandt politikkerne og hos borgerne. Men hvad er din holdning til emnet? Det kan være svært at vælge, da det begge holdninger kan give god mening. Du skal derfor sørge for at undersøge området grundigt for at kunne tage en selvstændig beslutning. I denne artikel vil du kort blive introduceret i, hvilke meninger der i forvejen er spredt i blandt danskerne.

 

Dem, der er imod fedtafgifterne

Der er mange, der er imod fedtafgifterne i Danmark, dog er der et flertal hos politikkerne, der ser det som værende positivt. Liberal Alliance var de eneste, der ikke så det gode i en fedtafgift, hvilket de havde deres grund til. Hos Liberal Alliance har de kernepunkt, der omhandler frihed til individet, hvilket deres navn også indikerer. Derfor vil de kæmpe for det enkelte menneskes frihed på alle områder, hvilket også omhandler folkets madvaner. Det er ikke kun partiet, der har denne mening, det kan også være den generelle dansker.

Når man er imod fedtafgifterne, kan det derfor omhandle, at man mener, at mennesker skal have lov til at spise lige præcis det de vil, uden at politikkerne skal have nogen indflydelse på det. Havde fedtafgifterne trådt i kraft, så var produkter med fedt blevet en dyrere vare – hvilket skulle resultere i, at færre danskere vil købe produkterne og dermed undgå de sygdomme, som kan følge med. Hos dem, der er imod, vil dette dog være helt op til mennesket selv. Det vil være at tage noget af personens frihed, hvis man regulere på priserne for at styre menneskets valg. Du kan læse meget mere om den skeptiske holdning hos Information.

 

Dem, der er for fedtafgifterne

Der er modsat ovenstående afsnit også mange mennesker i Danmark, der går ind for fedtafgifterne. Dette har de også deres grunde til, som måske giver mening for dig. I denne del af holdningsbarometeret mener folk gerne, at fedtafgifterne er positive, da de netop ændrer på danskernes sundhed. Det har vist sig, at fedtafgifterne kunne have bevirket, at danskerne ville købe hele 10-20% mindre smør, olie og margarine. Dermed skulle fedtafgifterne have den helt store gevinst på sundhedsfronten.

Dem, der er for, kan også se nogle gevinster for statskassen, hvis fedtafgifterne var blevet indført. Hver gang man køber produkterne med højere fedtprocent, så vil de afgifter, der på produktet, gå til den danske statskasse, hvilket skulle være brugbart. Der er en dyr velfærdsstat her i landet, så politikkerne er altid på udkig efter steder, hvor de kan få flere penge i kassen, hvilket også kan give god mening på mange områder, da det kommer tilbage til borgerne igen. Hvis du ønsker at finde mere information om denne holdning, så er det også let at finde på internettet, da emnet har været diskuterer meget og længe.

 

Hvad er din holdning?

Det kan være svært at finde rundt i, hvad man skal mene. Det er muligt, at man sagtens kan se meningen i begge dele. Hvis du har det sådan, så er det også fint, at du er åben over for begge muligheder, og du vil uden tvivl kunne have nogle gode diskussioner med mennesker, som har de ene eller den anden holdning.