De 3 metoder

Man kan vælge at lave sit regnskab på flere forskellige måde, alt efter hvor meget man selv gider at rode med det.
[wp_ad_camp_1]
Således kan man sige at der overordnet set er 3 måder at køre sit regnskab på. 1. Send det hele revisoren. 2. Lav dine selv posteringer, og send resultatet til revisoren. 3. Lav det hele selv.

Hvis du sender det hele til revisoren, sparer du en masse tid, men du får også lov til at betale en noget større regning, end hvis du selv lavede regnskabet. Derudover får du ikke den direkte daglige/månedlige indsigt i dit firmas aktivitet, som du ville få hvis du selv sad og lavede alle posteringerne.

Et godt kompromis er selv at foretage alle posteringerne og lave bilagene, og så sende regnskabet ind til revisoren. På den måde bibeholder du overblikket over firmaet, samtidig med at du ikke selv lave de sidste ting i årsregnskabet. Hertil er der den fordel at det er revisoren der ryger ind til Skat hvis der er problemer.

Vælger du at lave det hele selv, sparer du en hel del penge, hvilket kan være nødvendigt i de første par år som iværksætter. Men den vigtigste pointe for at lave det hele selv, er at du har hele overblikket over hvad der foregår i firmaet, og kan hurtigt reagere på hvad dine tal viser. Hertil er det vigtigt at du har et regnskabsprogram som du er fortrolig med.