Tag en pause fra moms og regninger med kryssord og kabal spil

I en digitaliseret verden er vi mere afhængige af vores iPad, computer og mobiltelefoner end vi nogensinde har været før. Selvfølgelig er denne digitalisering ikke en dårlig ting, men vi kan til tider udvikle vaner der er på grænsen til afhængighed i forhold til vores behov for at have en skærm foran os. Gentagende undersøgelser viser at det er sundt for hjernen og psykologien at udføre aktiviteter der ikke involverer enten en mobil, iPad eller en computerskærm.

Er du træt af at sidde med moms og regninger flere timer i streg? Det kan til tider føles som om at arbejdet følger os overalt hvor vi går. Nogle gange stopper jeg op, og tænker over hvordan i alverden vi ville få det hele til at løbe rundt hvis internet og mobile enheder blev taget fra os. Tænk at der var engang hvor du ikke gik rundt med en mobil i lommen, og hvor der ikke var data overalt du befandt dig.

Det kan være skræmmende at tænke på hvor voldsomt afhængige vi er blevet af den digitalisering der er sket i vores samfund, og hvor lemlæstede vi føler os når det tages fra os. Desuden debatteres det kraftigt og ofte, om hvorvidt det er gavnligt både for børn og voksne, at tilbringe så meget tid foran en skærm. Hvor skærmtiden erstatter en stund som førhen var præget af kreativ udfoldelse, og stimulering af hjernen på andet vis. Føler du dig overloaded af momsregskaber og kedelige pligter, kan du med fordel tage en pause med  et par kryssord med du kan bruge tiden på, eller lægge et kabal spill.

Stimulering af hjernen sker i højere grad uden skærm

Undersøgelser har vist, at leg hos børn uden skærm stimulerer hjernen i højere grad. Det er ikke kun gældende for børn, og selvom det selvfølgelig kommer an på hvilken aktivitet du udfører på din skærm, så er det sundt for det mentale og for hjernens aktivitet at udfolde sig kreativt på andre måder end på Facebook.

Hjernen fungerer sådan at de forbindelser der ikke holdes ved lige, bliver rustne, og dem som aktiveres ofte, bliver knivskarpe. Derfor er din evne til at udfolde dig kreativt, tænke logisk, løse problematikker, fordybe dig og koncentrere dig, alt sammen noget som skal trænes og øves, for at det ikke forfalder. Krydsord eller at læse en fysisk bog, er en god måde at aktivere hjernen på, og øve sig på din evne til at fordybe sig i en opgave ad gangen.