Momsregnskab

Hvis du har en virksomhed, der omsætter for mere end 50.000 kroner om året, skal den momsregistreres. Alle momsregistrerede virksomheder skal føre momsregnskab. Det vil med andre ord sige, at der skal føres et regnskab over køb og salg af varer/ydelser, således du kan opgøre den moms, der skal betales til SKAT. Momsregnskabet skal desuden føres korrekt, da SKAT skal have muligheden for tjekke efter, om dine udregninger er korrekte.
[wp_ad_camp_1]
Af denne grund skal du i det almindelige momsregnskab som minimum oprette en række konti:

 • Konto for købsmoms; også kaldet den indgående moms
 • Konto for salgsmoms; også kaldet den udgående moms

Hvis du køber varer/ydelser fra udlandet, skal du desuden oprette en konto for moms af varekøb og andet fra udlandet. Hvis du endvidere eksporterer til udlandet, skal du lave separate kontoer for eksport til EU-lande og lande uden for EU. Du skal tilmed lave en konto for afregning med SKAT.

Det er vigtigt, at du opbevarer dit momsregnskab i fem år efter udgangen af det forrige regnskabsår, da SKAT til hver tid i denne periode kan kræve, at du fremviser et regnskab over din moms. Til dette kan du med fordel benytte en af de mange regnskabsprogrammer der findes der ude.

Momsregnskabet skal bogføres i det almindelige forretningsregnskab, og det skal som regel (afhængigt af størrelsen på virksomheden) afsluttes hvert kvartal og indberettes til skat.

8 Thoughts on “Momsregnskab

 1. Jan Ryaa on 31. januar 2012 at 18:29 said:

  Der stå meget om at blive moms registret, men hvordan stopper man? hvis man ikke længer har den indtjening det kræver for at være moms registret.

 2. Pingback: Valg af revisor | emomsen

 3. Thomas on 7. marts 2012 at 11:34 said:

  Hej Jan,

  Så udfylder du en blanket på webreg.dk, omkring ophør af virksomhed.

  mvh
  Thomas

 4. Hej,

  Det ser rigtigt interessant ud. Jeg har selv overvejet at oprette en ApS men ved ikke helt om jeg tør begive mig ud i det.

  Mvh
  Jeff

 5. Thomas on 19. juni 2012 at 12:58 said:

  Hej Jeff,

  Du kan jo starte med at oprette et enkeltmandsfirma, og så se om du kan få success med det. Så kan du konvertere til et APS. Et APS “koster” 80.000kr pt. Dvs det er penge du skal skyde ind i selvskabet.

  mvh
  Thomas

 6. Thomas on 10. september 2012 at 12:40 said:

  Hej Jeanett,

  Du kan se de forskellige frister her: http://www.e-moms.dk/tidsfrister-for-momsindberetning/

  Men det kommer an på om du har valgt kvartalsmoms eller halvårs. Ellers er det en god hovedregel at indberette moms umiddelbart efter et kvartals udløb, fx i april for januar kvartallet, og i juli for april kvartalen..

 7. Jeanett Bach on 18. oktober 2012 at 13:41 said:

  Hej..

  Kunne jeg få dig til at slette min indlæg fra d. 31. august 2012??

 8. Thomas on 29. november 2012 at 13:27 said:

  done

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation