Momsregler

Momsregler er en betegnelse for de regler der angår momsregnskabet og moms generelt. Der er en lang række momsregler som kan være komplicerede at sætte sig ind i. Som udgangspunkt skal man lade sig momsregistrere når man runder 50.000kr i omsætning, og således har momspligtig aktivitet.
[wp_ad_camp_1]
Her træder alle momsreglerne i kraft. På denne side kan du læse meget mere om de specifikke momsregler og hvordan de påvirker både dit regnskab men også din daglige aktivitet i firmaet.

Der er almindelig 25% moms på de fleste varer, og du skal som regel altid lægge 25% moms oven i de varer du sælger. Der er få undtagelser, fx hvis du sælger kunst du selv har lavet, sælger brugte varer eller har en transportvirksomhed. Hvis du bare starter ud med at forholde sig til de 25% moms, er det ikke så svært at finde ud af. Når du så støder ind i tvivl, kan du f.eks finde svar her, eller ringe til Skat.

Nye ting om børnepenge

6 Thoughts on “Momsregler

 1. Nikolaj Larsen on 27. september 2009 at 1:06 said:

  Flot og god blog med mange gode informationer. Jeg har selv brugt rigtig meget tid på regnskab og vores regnskabprogram for at prøve at finde ud af den jungle, som de danske momsregler er blevet.
  Det er lige sådan en blog vi mangler syntes jeg. Glæder mig til at følge den.

  Mvh.
  Nikolaj Larsen

 2. Hej
  Vi har en hjemmeside med internetsalg, men er i tvivl om vi må skal eller kan tage moms af den del af fakturaen der vedrører frimærker når vi sælger varerne.

  hilsen
  Erik

 3. Hej Erik,

  I skal ikke afkræve moms for porto og fragt.

  Med venlig hilsen

  Sean

 4. HEJ
  HVIS MAN IKKE TÆNKER AT KOMME OVER EN OMSÆTNING PÅ 50.000 KR PR ÅR HVORDAN SKAL MAN SÅ FORHOLDE SIG IFT SKAT? OG ER DER NOGEN SOM KAN BEKRÆFTE AT “UNDERVISNING OG INSTRUKTIONER” IKKE ER MOMSPLIGTIG – DET HAR JEG HØRT FRA EN KOLLEGA.
  VENLIGST

  GITTE

 5. Pingback: Dansk moms | Momsregler for iværksættere

 6. Nathasja johansen on 11. maj 2016 at 14:24 said:

  Hej jeg har stået opstaldet med min hest et sted gav 1400 hvor der så står inkl moms men er blevet meget i tvivl om han er moms registeret eller om der sted er det for går man ind og kigger står der at det er en virksomhed så vil jeg bare mene at så skal man være moms registeret er jeg forkert på den

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation