Momsfri pengegaver

Nogle gange kan man være så heldig at modtage en pengegave. Det kan både være store og små beløb. Nogle synes, at pengegaver er kedelige og måske ikke en særlig personlig gave. Men for de fleste, er en pengegave en kærkommen gave at få. 

I stedet for et gavekort til en bestemt butik eller en gave, som du måske alligevel ikke får brugt, får du med en pengegave fri mulighed, til at bruge din gave til hvad du ønsker. Har du modtaget en pengegave, kan det være interessant at kigge på mulighederne for at få din pengegave til at vokse. 

Der er for tiden en stigende interesse for privatpersoner, som ønsker at investere deres penge. Som privatperson skal du stort set aldrig betale moms af en pengegave. Det er derimod pengegiveren, der skal være opmærksom på de gældende regler. 

Investering af pengegaver 

Har du modtaget en pengegave, stor som lille, kan det være en god idé at investere din pengegave. I disse tider får man desværre ikke særlig høje renter ved at have en opsparing i banken, derfor vælger mange at investere deres penge i stedet for. 

Mange tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at have et stort beløb, før man kan begynde at investere, men det er muligt at investere dine penge fra 500 kr og opefter. Hos Nuorisopalvelubalanssi.fi kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med at investere dine penge. 

Hvordan kan jeg få mine penge til at vokse? 

Der findes mange forskellige måder man kan få sine penge til at vokse på. Alt efter hvor mange penge du har sparet op, er der forskellige muligheder. Det er selvfølgelig også en smagssag, hvordan man ønsker at investere sine penge. 

Nogle muligheder har en større risiko og det er ikke alle, der ønsker at risikere at miste sine penge. Generelt kan man sige, at jo større risiko du tager, jo større gevinst er der mulighed for at få. Du kan for eksempel vælge at investere i aktier eller Bitcoin. 

Du kan også vælge at investere i crowdfunding, som bliver mere og mere populært. Er du lidt af en spillefugl, kan du også forsøge at få dine penge til at vokse ved at spille online casino. Hos slotsbandit.dk kan du læse mere om de forskellige muligheder for online spil. 

Her er det dog vigtigt at nævne, at der naturligvis ikke er nogen garanti for at vinde, hvis du vælger at satse dine penge på spil.  

Hvis du er pengegiver 

Hvis du er pengegiver er det en god idé at være opmærksom på reglerne omkring moms og skat af pengegaver. Det kan være du er arbejdsgiver eller blot ønsker at forkæle dine nærmeste med en pengegave. 

Som arbejdsgiver er der en beløbsgrænse for, hvor meget du må give dine ansatte, før der skal betales skat af beløbet. Ligeledes er der en beløbsgrænse, hvis du ønsker at give en pengegave til dine børn eller børnebørn. Sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler, hvis du påtænker at give en pengegave.