Hvordan med Pinterest og moms?

Den kreative deletjeneste, Pinterest, kan blive din kilde til at supplere lønnen hver måned eller forbedre din markedsføringsstrategi. Når du har en brugerprofil og en Pinterest-konto, kan du poste billeder, videoer, blogs og andet materiale, som andre brugere kan like og dele. De kan føje dine Pins til deres sider, og derved vil dine opslag blive eksponeret hos netværkene hos dine følgere.

Herunder kan du læse om, hvordan du skal forholde dig til den indtjening, du får fra deletjenesten.

Pinterest som kilde til ekstra indtægter eller til brug for markedsføring

Der er forskellige måder, du kan tjene penge på med en konto på Pinterest. Når du tjener penge online, fungerer det på samme måde, som når du går på arbejde og modtager en løncheck i slutningen af hver måned.

Ved at annoncere på de sociale medier arbejder du for dig selv. Det betyder, at du er ansvarlig for at indberette moms til SKAT baseret på din indtjening.

Sådan tjener du penge på Pinterest:

  • Via promovering af egne eller andres produkter
  • Via annoncering
  • Gennem linkbuilding
  • Ved at tilføje affilierede links i dine Pins

Des flere følgere du har, des mere attraktiv vil du være for virksomheder i forhold til at blive brugt til at eksponere deres produkter.

Det kan svare sig at bruge tid på at komme godt fra start, når du vil tjene penge på Pinterest. Det er ikke kun siden og dine Pins, du skal forholde dig til. Du skal have styr på at være selvstændig erhvervsdrivende.

Her gælder det i særdeleshed om at have styr på dine økonomiske forhold, så du ikke havner i den ubehagelige situation, at du i forbindelse med din skatteopgørelse får et krav om en stor efterbetaling til SKAT.

Derfor skal du have en virksomhedskonto

Du skal have en virksomhedskonto og være oprettet med CVR-nummer som selvstændig erhvervsdrivende, når du vil samarbejde med firmaer for at annoncere deres produkter. Du skal kunne sende faktura til dem som løn for det arbejde, du laver i forhold til at markedsføre deres produkter.

Din virksomhedskonto skal være i hus, før du henvender dig til firmaer. Det er med til at afspejle professionalisme og seriøsitet, at du har CVR-nummer og en erhvervskonto.

Du skal have adskilt dine personlige udgifter fra de udgifter, du vil få i forbindelse med dit erhverv. Når skatteåret er omme, er det med til at skabe gennemskuelighed for både dig selv og for SKAT, at dine firmaindtægter findes på din erhvervskonto.

Sådan kan du få mere viden om moms og Pinterest

Du skal kontakte en rådgiver fra SKAT, når du har brug for personlig hjælp og vejledning i forbindelse med momsindberetningen.

For at kunne oprette en konto hos Pinterest er det et krav, at du har en virksomhedskonto, og at du kan angive, at din skattestatus er ”erhverv”.

Har du allerede et firma, kan Pinterest blive din primære kanal i forhold til markedsføring og promovering af produkter.

Du kan annoncere med Pins på din side, og du kan indgå i partnerskaber med andre selvstændige. Du skal knytte din erhvervskonto op på din Pinterest-konto. Via kontoen kan du sende fakturaer, som automatisk vil blive overført til din firmakonto.