Momsregistrering

Det er meget nemt at blive momsregistreret i Danmark. Du skal bare finde momsregistrerings blanketten (her), udfylde den og sende den ind til dit nærmeste skattekontor. Omsætter du for under 50.000kr kan du vælge at blive momsregistreret, men det er ikke lovpligtigt.
[wp_ad_camp_1]
Omsætter du for over 50.000kr skal du momsregistreres, da du har nået en beløbs grænse der kræver at du bliver registreret som momspligtig virksomhedsdrivende.

Det tager ca. 14 dage før du får dit SE nummer. Efterfølgende skal du betale moms 2-4 gange om året, alt efter hvilken aftale du har lavet med Skat. Du kan udfylde dine momsoplysninger via skats udemærkede tastselv system. Når du er momsregistreret, skal du aflevere din udvidede selvangivelse, istedet for den gamle selvangivelse. Fristen for indsendelse af din udvidede selvangivelse er 1 juli.

Du vil i nogle tilfælde få fremsendt girokort til indbetaling af B skat. Du kan ringe til skat og angive dit forventede overskud til 0kr, så slipper du for at betale forskudsskatten. Har du så et overskud, kommer skattesmækket så året efter. Det er meget vigtigt at du får lagt penge til side til moms og skat.

Længe til næste børnepenge udbetaling?

75 Thoughts on “Momsregistrering

 1. Thomas on 13. juni 2012 at 11:51 said:

  Hej Pernille,

  Når du er registreret med virksomhed, går du automatisk udvidet selvangivelse. Hvilket egentlig bare betyder at din frist for personlige indberetning af skat løber frem til 1 juli i det efterfølgende år. Selvangivelsen vil dertil indeholde yderligere rubrikker vedrørende drift af virksomhed.

  Men det vør ikke være mere kompliceret end at du fx skriver evt overskud/underskud. Underskuddet vil du jo få fradrag for, så det er bare med at få det på.

  Momsen skal du indberette hvert kvartal på skats tast selv side. Har du 0kr i moms, skal du bare skrive 0kr. Men det er vigtigt at du gør det, for skat skriver bare et beløb de mener du skal betale, hvis altså du ikke har angivet noget.

  @Tina,

  Hej Tina, hvis du har forskellige udgifter i forbindelse med dit arbejde, kan det være en fordel at få et SE nummer. Så kan du trække det meste fra, som du kan godtgøre er en del af virksomhedens drift. Når du lader dig momsregistrere, får du et SE nummer ca 14 dage efter.

  mvh
  Thomas
  e-moms.dk

 2. lasse on 13. juni 2012 at 17:01 said:

  Hej

  Jeg har et spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe med.

  Det er egentlig til at løse et væddemål:
  Min ven siger at man kan anskaffe sig et cvr-nummer gratis og vælge at lade sig momsregistrere – UDEN at have nogen omsætning i virksomheden dvs. en virksomhed på papiret. Fordelen skulle være at man således kunne købe/køre rundt i gulpade (betalt moms, men ikke afgift) biler privat?

  Jeg synes det lyder lidt for godt til at være sandt!?

  Håber mit spørgsmål giver mening (der står 2 fodboldbilletter på højkant)

  Mvh
  Lasse

 3. Thomas on 19. juni 2012 at 12:57 said:

  Hej Lasse,

  Det er sandt. Jeg vil egentlig selv anbefale alle at lave et firma, således at de kan benytte sig af de fordelagtige regler virksomheder lever under. En virksomhed betaler ikke moms, ej heller skat af sine udgifter. Det gør man som almindelig borger.

  Men man skal naturligvis ikke oprette en virksomhed, hvis man ikke har for øje at sælge noget. Og skat vil da også begynde at undre sig hvis der ikke er anden aktivitet i firmaet end en masse udgifter.

  Du kan dog sagtens oprette et SE/CVR nummer helt gratis og gå igang. Hagen er så at du skal indberette moms og lave udvidet selvangivelse. Men det burde være til at overkommer.

  mvh
  Thomas

 4. Daniel on 5. juli 2012 at 9:03 said:

  Hej!

  Jeg påtænker at starte et lille enkelmandsfirma ved siden af mit arbejde. Jeg regner ikke med at tjene over 50.000 kr. om året, men hvis jeg finder ud af at jeg gør, hvad skal man så gøre? Kan man så bare blive momsregistreret?

  Mvh

  Daniel

 5. Thomas on 5. juli 2012 at 12:45 said:

  Hej Daniel,

  Du kan vælge at blive momsregistreret allerede nu, s du kan trække udgifter fra. Du SKAL bare være momsregistreret HVIS du omsætter for mere end 50k om året.

  Men ja du kan bare momsregistrere dig hvis du er ved at nærme dig.

  mvh
  Thomas

 6. Christoffer on 31. juli 2012 at 18:43 said:

  Hvad med sådan noget som engros handel?

  Kan jeg købe engros selvom jeg ikke registret som firma?

 7. Jannik on 22. august 2012 at 21:24 said:

  Hejsa…

  Jeg har læst alle kommentarerne og er helt på det rene med at jeg må tjene 50.000 kr. om året uden at være momsregistreret. Det jeg vil sælge er en cd jeg selv har udgivet og jeg skal bare være helt sikker…

  1.Er det korrekt at jeg ikke skal opkræve moms? Hvordan forholder jeg mig hvis jeg pludselig runder 50.000 kr. i salg, skal jeg så pludselig betale moms af de første 50.000 kr.?

  2. Hvis jeg holder mig under de 50.000 kr. og ikke betaler moms har jeg stadig haft udgifter til fremstilling af CD’en. Efter som jeg betaler skat af indtægterne kan jeg så trække udgifterne fra i skat? (her holder jeg helt momsen udenfor)

  3. Såfremt jeg kan trække udgifterne fra til fremstilling kan jeg så tillade mig at trække mere fra end jeg har tjent?

  4. Skulle jeg vælge at blive momsregistreret kan jeg så tillade mig at have flere momsudgifter end momsindtægter?

  5. Hvis vi er 2 personer kan vi så momsregistreres sammen uden at stifte I/S eller Aps?

  6. Bliver man momsregistreret som enkeltperson skal man så aflevere regnskab eller er udvidet selvangivelse tilstrækkeligt?

  7. Skal man stadig aflevere årsregnskab (og kapital… whatever, kan ikke huske hvad det hedder) når man har et I/S?

  /Jannik

 8. Jeg har i 15 år arbejdet som massør som selvstændigt bierhverv og ønsker at arbejde med det fuldtid. Det betyder at jeg på et tidspunkt vil overstige 50.000 d.kr og skal indberette moms.

  Som massør ved jeg at jeg kan blive momsfritaget hvis jeg har læst nok anatomi, fordi at jeg så af SKAT vil blive betragtet som behandler.

  1. Hvor meget anatomi skal jeg læse for at blive moms fritaget?

  Som det er nu har jeg mulighed for at være underentreprenør for en momsfritaget massør, men SKAT siger at hvis jeg sender en regning til vedkommende skal vedkommende moms registreres.

  2. Hvordan sender jeg som momsregisteret en regning til en overentreprenør der er momsfritaget, uden at jeg derved tvinger vedkommende til at blive momsregisteret?

 9. Hej!
  Jeg har fast job i København, men jeg bor i Malmø.nu kunne jeg tænke mig at arbejde som frilance tolk og det har jeg startet på.Jeg har første 1½ times tolkning men har ikke sendt gerokort til kunden.
  Jeg er ikke momsregestr. endnu.Jeg forventer heller ikke at jeg komme til at tjene mere end 10-1500 kr om året.Hvad skal jeg gøre nu?
  Tak

 10. Hej,

  Jeg er moms registreret og skal betale moms for første gang.

  Men hvis jeg nu ikke tjener mere end 50.000 kr på de 12 måneder, før jeg så moms tilbage eller en eller anden form for penge tilbage ?

 11. Thomas on 24. november 2012 at 17:06 said:

  Jeg har netop modtaget kort til GIRO-indbetaling af B-skat.
  Regningen lyder på 10 indbetalinger af 219 kr. Ikke noget kæmpe beløb, men det undrer mig stadig, da vores virksomhed (der ER momsregistreret) overhovedet ingen indtægt har endnu, og heller ikke kommer til det i 2013.

  Så vi skal betale skat af en ikke-eksisterende indtægt??

  Hvad gør vi?

  Mvh
  Thomas

 12. Thomas on 29. december 2012 at 18:28 said:

  @Christoffer, Ja med mindre at stedet du køber fra kræver at du har et cvr nummer.

  @Jannick,
  1.Hvis du ikke er momsregistreret, skal du ikke opkræve moms.

  2. Jeg mener ikke du kan trækker “hobby” udgifter fra i skat, nej. Det kunne ellers være fedt.

  3. Se 2.

  4. Du kan sagtens have underskud på 100.000kr og ikke tjene en eneste krone, ja. Men skat begynder at undre sig når du har gjort det i noget tid. Altså kan du sagtens have en masse købsmoms men ingen salgsmoms, eller mere købsmoms end salgsmoms, så skal du bare have differencen tilbage. Har du mere salgsmoms end købsmoms, skal du betale differencen.

  5. Næ. Men du kan lave det selv, og så kan han hjælpe dig. Kender flere musikere der laver det nummer.

  6. Udvidet selvangivelse er tilstrækkeligt. Men du skal lave regnskab, hvis du fx bliver indkaldt til torskegilde hos skat.

  7. Jeg mener det er frafaldet, bare udvidet selvangivelse. Men du skal nu alligevel lave dit regnskab on the side.

  @Stine, Jeg ville nu bare oprette et firma og så yde konsulenttimer. Og på den momsfritagede kunde, laver du bare en faktura uden moms.

  @Adjab, Du skal bare sende kunden en faktura uden moms på, og så lade kunden betale den. Dette vil så være din B inkomst, og skal registreres som sådan på din selvangivelse.

  @Andy, du kan godt være momsregistreret og tjene 0kr. Du får først penge tilbage i moms når du har mere købsmoms end slagsmoms, altså har haft flere momspligtige udgifter end indtægter. Om du tjener over 50k eller ej er underordnet.

  @Thomas, Skat ved I har virksomhed, og smider et skønsmæssigt beløb i hovedet på Jer. Ring fluks til dem og sig at I regner med at overskuddet bliver 0kr. Kommer der så overskud, betaler I bare skatten derefter.

 13. Hej,

  Jeg arbejder som rekvisitør i Film og Tv branchen.
  Dermed arbejder jeg i perioder på forskellige projekter.

  Jeg tænker at det er en mulighed at tage nogle af projekterne ind over et SE virksomhed.
  Og andre fx. DR projekter blive lønnet normalt…
  Kan man godt vælge at bruge sin momsregistrering to nogle Jobs og vælge andre fra?
  – i disse arbejds forhold kunne det mange gange være fedt at have bil og værktøj, som kunne benyttes. Men jeg kan ikke regne ud om det kan betale sig.

  Samtidig i min fritid sælger jeg en del på DBA, ting jeg selv laver eller andet.
  Kan jeg sælge dette i mit firma ?
  Hvordan registrer man dette, da der jo ikke rigtigt er kvitteringer indvolveret?

  Sidste vigtige spørgsmål.
  Kan jeg stadig være A-kasse ( dagpenge) berettiget hvis jeg er momsregistreringet?
  – i min arbejdssituation er det også vigtigt at jeg stadig kan være dagpengeberettiget hvis jeg ikke sælger loppeting.

  Håber du kan give mig nogle gode råd og anbefale mig hvad jeg skal gøre.

 14. Mich on 27. januar 2013 at 21:31 said:

  Hej
  Har lavet b-indkomst for over 50.000 og var ikke klar over grænsen mht moms. What to do? Og hvad med de regninger jeg har sendt ud uden moms?

 15. Thea on 19. februar 2013 at 1:51 said:

  Hej jeg har et enkeltmandsfirma, der tjener under 50.000 om året. Hvis jeg bliver momsregistreret, og trækker momsen fra ved køb til mit firma, er min virksomhed så automatisk momspligtigt? Eller kan man godt trække moms fra ved indkøb, når man ikke betaler moms ved salg af fx ydelser?

 16. Susanne on 16. marts 2013 at 18:31 said:

  Spørgsmål: Hvis en virksomhed bruger en underentreprenør, er det så virksomhedens pligt at undersøge om underentreprenøren betaler sin skat/moms?
  Og kan virksomheden hænges op på, få regning, hvis underentreprenør ikke betaler sin skat/moms??

 17. Stephanie on 1. april 2013 at 10:30 said:

  Hej,

  jeg har lige overtaget posten som kasserer i vores studenter/festforening, og fik at vide af den afgående kasserer at vi måske skulle momsregistreres. Nu hvor jeg har undersøgt reglerne kan jeg se, at vi nok skulle have været momsregistreret for lang tid siden.

  Kan man godt i momsregistreringsformularen sætte sin startdato til tidligere end den nuværende momspriode?

  Hvilke eventuelle konsekvenser er der (bøder el.lign.) for for sen momsregistrering af en forening?

  Jeg har ikke kunne finde regler for det og ved ikke hvilken startdato jeg skal skrive, da der står man skal gøre det “når det er åbenlyst at omsætningen vil overstige 50.000 kr.”, hvilket det jo først er for mig nu, da jeg kun lige er blevet valgt ind i bestyrelsen.

  Venlig hilsen
  Stephanie

 18. helena jensen on 8. maj 2013 at 16:55 said:

  hej alle
  jeg har et måske dumt spørgsmål..

  jeg er en alm. borger der laver 3d kort i min fri tid og er ellers på kontanthjælp. og jeg ar fundet en hjemmeside hvor jeg kan købe de ting jeg bruger men man skal være momsregistreret for at handle der… kan det lade sig gøre uden at der kommer til at påvirke min kontant hjælp

  hilsen helena

 19. Regitze on 19. august 2013 at 15:50 said:

  Hej. går og laver en masse for folk. Ville lige høre nu har jeg sendt en regning uden moms for jeg sælger ikke for mere en 50. Men det firma jeg har sendt det til vil ikke betale, for de mener det er en sort regning fordi der ikke er moms på. Hvad gør jeg.???? Må kontonr på regningerne godt være den samme som jeg får løn på.???? Håber i kan hjælpe

 20. Simon Jakobsen on 20. august 2014 at 10:15 said:

  Hej,

  Jeg har startet en wepshop, og har oprettet et I/S selskab sammen med en ven. Vi har ikke momsregistreret os, fordi vi ikke regner med at tjene i nærheden af 50.000 kr forløbig.
  Mit spørgsmål er: Hvad skal vi betale af skat, lad mig sige at vi omsætter for 5000 kr, men bare vil have pengene til at stå “i virksomheden” altså ikke trække pengene ud til personligt brug, hvad skal man så betale i skat?

  på forhånd tak

 21. Urd on 8. april 2015 at 12:58 said:

  Hej,
  Dejligt med denne side!
  Jeg har et spørsmål om momsgrænsen. Jeg har en enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg tjener under momsgrænsen og nu har jeg arbejdet for nogen, ikke under min virksomhed, men i en anden sammenhæng og de vil betale mig ved et honorar. Så vidt jeg kan se gælder der også en momsgrænse ved et honorar, så det jeg vil høre er om det er både de jeg tjener i min virksomhed og det jeg tjener ved honorar der tilsammen skal ligge under momsgrænsen?
  Tak!!

 22. Daniel on 1. juni 2015 at 21:33 said:

  Hej,

  Jeg har lige et spørgsmål.
  Jeg har netop startet min enkeltmands-virksomhed – YAY! 🙂

  Men..
  Jeg ved næsten allerede nu at jeg ikke kommer til at tjene 50.000 kr.
  Men jeg har valgt at blive momsregistreret fordi at jeg sælger konsulentydelser til andre virksomheder, og de vil jo gerne have at de kan få moms tilbage.

  Mit spørgsmål er så,
  Jeg er momsregistreret, men tjener under 50.000 kr. – Skal jeg så stadig betale moms? 🙂

  pfh. Mange tak

  Mvh. Daniel B.

 23. Kaj Hornemann on 6. marts 2017 at 20:10 said:

  Hej
  Vi er efterhånden kommet der til, hvor vi skal have CVR nr. Spørgsmålet er nu, hvad med de varer vi har på hylden, dem har vi betalt fuld moms på. Kan man få moms tilbage på disse?

  Med venlig hilsen
  Kaj Hornemann

 24. Niels Jørgen Gimsing on 13. april 2019 at 18:28 said:

  Jeg har fra Gældsstyrelsen modtaget en Oversigt over Anden Gæld til Inddrivelse.
  Det fremgår heraf at der 30.06.2018 er angivet et beløb på 8000,00 kr. som skyldig moms. men min en-mandsvirksomhed Niels Jørgen Gimsing ophørte som momsregistreret med udgangen af 2016 og der er derfor hverken i 2017 eller 2018 ført et momsregnskab med opgørelse af Indgående eller Udgående Moms. Herudover er der 30.06.2017, 31.12.2017 og 30.08.2018 angivet et Opkrævningsgebyr på 800,00 kr., men da den momsregistrede virksomhed ophørte med udgangen af 2016 er opkrævningsgebyret vel næppe relevant. Jeg er ikke tidligere blevet gjort bekendt med den manglende indbetaling af opkrævningsgebyrerne og har derfor ikke tidligere kunnet gøre opmærksom på den manglende registrering af den momsregistrerede virksomheds ophør.

 25. Elvirah Svane on 12. juli 2019 at 14:33 said:

  Hej.
  Jeg kan se at jeg er kommet over 50.000 kr i omsætning sidste år. Og jeg er ikke momsregistreret endnu. Det er jo ikke så godt. Og året her er også godt i gang, må man sige. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg momsregistrere mig med tilbagevirkende kraft og hvordan gør jeg evt det? Kan jeg forvente en bøde?
  Mvh Elvirah

Comment navigation

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation